2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De verkoop van Macs is de vorige maand ten opzichte van dezelfde maand het jaar ervoor met vijftig procent gestegen, zo blijkt uit de verkoopcijfers van de NPD Group, die verantwoordelijk is voor de registratie en publicatie van verkoopcijfers.

De rest van de computersector deed het minder goed met een jaar-op-jaar groei van zo’n zeventien procent. Ook inzake omzet deed Apple het aanmerkelijk beter dan zijn concurrenten. Het bedrijf uit Cupertino behaalde met de verkoop van Macs een omzetgroei van 46 procent.

In een mededeling aan cliënten meldt Lehman Brothers’ analist Ben Reitzes dat hij verwacht dat Apple haar MacBook-lijn rond juli zal gaan updaten. Dit met het oog op het aankomende back-to-school seizoen, waarin doorgaans nieuwe laptops worden gekocht. Zowel de MacBook, de MacBook Air en de MacBook Pro zullen volgens de analist van een update voorzien worden.

"Onderzoek toont aan dat het aantrekkelijke uiterlijk van de Air mogelijk ook zijn weg zal vinden in de andere modellen, waarbij gedacht moet worden aan dunner, metallic designs", zo stelt Reitzes. "Wij zijn van mening dat deze notebooks tijdens het back-to-school-seizoen en de feestdagen een populaire aankoop zal zijn."

Ook in de markt van de digitale mediaspelers deed Apple het goed. De verschillen zijn echter wel minder groot dan bij de Mac. Apple verkocht zo’n vijftien procent meer iPods, tegenover de rest van de markt die een groei van zo’n twaalf procent wist te behalen. Volgens de analist blijft Apple de "beste keuze" als het gaat om IT hardware.