1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

De PC-markt is meer en meer aan het inzakken, maar Apple lijkt daar eventjes niet aan mee te doen. De verkopen van de Mac zijn in 2013 significant hoger, zo is op te maken uit nieuwe data van NPD.

De NPD meldt dat de verkopen van Mac-systemen van Apple in januari met maar liefst 31 procent zijn gestegen, in vergelijking met dezelfde periode in 2012. De reden achter deze grote stijging is volgens NPD simpel, het komt doordat de voorraad iMac’s beter aangevuld wordt. Toch is de nieuwe iMac nog altijd slecht te verkrijgen, volgens de Apple Store-website duurt het nog altijd weken voordat een besteld exemplaar ook werkelijk voor de deur staat.

In Apple’s laatste kwartaalrapport kwam juist naar voren dat de Mac-verkoop gedaald was, wat investeerders zorgen baarde. CEO Tim Cook gaf destijds al aan dat er ernstige tekorten waren en dat zijn bedrijf meer exemplaren had kunnen verkopen dan dat gebeurd was.

Een andere mogelijke reden voor de stijgende verkopen van Mac-systemen versus de dalende verkoop in de algehele PC-industrie is dat meer en meer mensen gewend raken aan het ecosysteem van Apple door goedkopere producten als de iPhone, iPad en iPod touch.