Uit gegevens van NPD, een bedrijf dat verkoopcijfers van bedrijven uit de V.S. bijhoudt, is gebleken dat Apple nog steeds een enorme groei doormaakt die vele malen groter is dan die van de rest van de computer-industrie.

NPD stelt dat zowel de verkoop van notebooks als desktops in de maand februari sterk toegenomen is. Dit is mede te danken aan de introductie van de MacBook Air begin vorige maand. De vraag naar deze ultradunne laptop was zo groot dat Apple de vraag niet aankon. Veertien procent van in februari verkochte computers waren Macs. Dat is een stijging van vijf procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

De gegevens van februari 2008 zijn in vergelijking met het jaar ervoor nog in een ander opzicht interessant. Apple heeft ruim 60 procent meer Macs verkocht, terwijl de computerindustrie een groei van slechts negen procent wist te behalen.
Als we naar de omzet kijken zien we ook enorme verschillen. Apple wist een omzetgroei van 67 procent te behalen, terwijl de rest van de computerindustrie het met een schamele vijf procent moest doen.

Ook werd duidelijk dat Apple in februari meer notebooks verkocht dan desktops. De verkoop van notebooks groeide met 64 procent, terwijl de verkoop van desktops met 55 procent toenam. Met de rest van de computerindustrie was het contrast wederom groot. De andere computerbouwers wisten gezamenlijk slechts twintig procent meer notebooks te verkopen en moesten zelfs een daling van vijf procent in de desktopverkopen incasseren.

Al met al lijkt de conclusie voor iedereen duidelijk, Apple maakt een enorme groei door, terwijl de rest van de industrie steeds meer terrein begint te verliezen. Mogelijk beginnen mensen de waarde van de Mac en het besturingssysteem Mac OS X in te zien. Op de beurs is Apple ook weer in trek, want na de berichten steeg het Apple-aandeel met drie tot vier procentpunten, nadat het de dagen ervoor tot een nieuw dieptepunt van 121 dollar per aandeel was gezakt.