1 min

Citrix kan mogelijk in handen komen van de Elliott Management en Vista Equity Partners. Ook gaat het partnerprogramma van het bedrijf op de schop.

Volgens geruchten werken de activistische belegger Elliott Management en de private investeringmaatschappij Vista Equity Partners aan een bod voor de overname van Citrix. Mogelijk wordt Tibco, dat onder het portfolio van Vista Equity Partners valt, betrokken in de deal. Elliott Management staat op zijn beurt bekend om een stevig eisenpakket neer te leggen na het verwerven van aandelen, bijvoorbeeld om bestuurders te vervangen.

Beide private investeerders zijn geen onbekenden voor Citrix. Recent nam Elliott Management al een strategisch belang van 10 procent in de virtualisatiespecialist. Begin 2020 nam Citrix de specialist Wrike over van Vista Equity Partners.

Heroriëntatie

De mogelijke overnamegeruchten volgen op uitspraken van Citrix dat het bezig is met een heroriëntatie van de activiteiten en mogelijk een verkoop of spin-off overweegt. Naar aanleiding van teleurstellende kwartaalcijfers werd onlangs al besloten een reorganisatie door te voeren. Hierbij zal afscheid worden genomen van personeel en kantoren worden gesloten.

Nieuwe impuls partnerprogramma

Naast de geruchten over een eventuele verkoop, heeft interim-CEO Bob Calderoni ook recent aangegeven het partnerprogramma een nieuwe impuls te willen geven. Onder meer wil de virtualisatiespecialist zijn partners en resellers meer incentives bieden voor het verkopen van Citrix-oplossingen. Daarnaast wil Calderoni ook dat Citrix meer gaat investeren in zijn snelgroeiende core-markten voor DaaS- en Application Delivery Controller-as-a- Service (ADCaaS)-diensten.