‘Fusie Citrix en TIBCO in de maak’

‘Fusie Citrix en TIBCO in de maak’

Investeringsmaatschappijen Elliott Management en Vista Equity Partners zijn van plan Citrix over te nemen. Als de deal voor ongeveer 11,6 miljard euro (13 miljard dollar) plaatsvindt, dan volgt er waarschijnlijk een fusie met TIBCO.

Dat stellen bronnen van Reuters. Volgens de bronnen wordt de overname mogelijk begin deze week al bekendgemaakt. Het zou de bedoeling zijn dat Citrix vervolgens fuseert met TIBCO, een ander IT-bedrijf van Vista Equity Partners. Eerder probeerde Vista Equity Partners een soortgelijke fusie te realiseren tussen TIBCO en Blue Prism, maar dat ging niet door.

Financiering

Beide investeringsmaatschappijen zouden de laatste tijd bezig zijn op de kapitaalmarkt voor een lening voor de financiering. Volgens Reuters gaat het hierbij om een bedrag van ongeveer 11,6 miljard euro (13 miljard dollar). Dit moet ongeveer 93,11 euro (104 dollar) per aandeel Citrix zijn.

Langlopend overnameproces

Beide investeerders zijn al een aantal maanden bezig met de overname van Citrix. Citrix kijkt op zijn beurt naar heroriëntatie van de activiteiten of een mogelijke spin-off. Dit vanwege de tegenvallende resultaten. Zo wist het bedrijf nauwelijks voordeel te behalen uit de recente grote vraag naar technologie voor werken op afstand vanwege de pandemie.

Wanneer beide investeringsmaatschappijen Citrix daadwerkelijk overnemen, staat het bedrijf ingrijpende veranderingen te wachten. Naast de fusie met TIBCO, zou de activistische investeerder Elliott Management Group misschien het management willen vervangen.

Tip: TIBCO vindt zichzelf opnieuw uit na missen eerste cloudgolf