min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Hewlett-Packard, ook wel HP genoemd, is door een rechter veroordeeld om een bedrag van 184 miljoen dollar te betalen aan de Cornell University. De Cornell University is een universiteit die zich bevindt in Ithaca, New York.

Hewlett-Packard zou namelijk een patent geschonden hebben van de Cornell University. Het zou gaan om een technologie die in een processor gebruikt wordt. Deze technologie moet ervoor zorgen dat een processor op een bepaalde manier een extra duwtje in de rug krijgt wat betreft snelheid.

De Cornell University is een tijdje geleden al begonnen met deze acties tegen Hewlett-Packard. In 2001 is de Cornell University namelijk begonnen met deze zaak tegen Hewlett-Packard. Het bedrijf vroeg toen om een bedrag van 575 miljoen dollar voor de geleden schade. De Cornell University zou namelijk schade hebben gelopen van 1996 tot 2006. Het zou gaan om servers en workstations die Hewlett-Packard in deze tijd ontwikkeld heeft. In deze tijd is dus ook het patent geschonden geweest. De geldsom van 575 miljoen dollar krijgt de Cornell University dus niet, aangezien de rechter heeft besloten dat HP een bedrag moet betalen van 184 miljoen dollar, zoals eerder vernoemd is geweest.