1 min

Apple is veroordeeld tot het betalen van 234 miljoen dollar aan schadevergoeding aan de Universiteit van Wisconsin wegens het schenden van een patent. Apple heeft in de A7, A8 en A8X-chips een technologie gebruikt die door de universiteit al in 1998 is gepatenteerd. Apple riskeerde een boete van ruim 800 miljoen dollar.

Vorige week schreven we al dat Apple schuldig was bevonden aan het schenden van het patent van de Universiteit van Wisconsin. Wat op dat moment nog niet was vastgesteld was de exacte hoogte van de schadevergoeding die Apple moet betalen, deze kon oplopen tot 862 miljoen dollar. Uiteindelijk eiste de universiteit een schadevergoeding van 400 miljoen dollar en besloot de rechter om slechts 234 miljoen dollar daarvan toe te wijzen.

Apple heeft direct aangegeven in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak, het bedrijf uit Cupertino is niet van plan 234 miljoen dollar te betalen. Daarmee riskeert Apple dat de boete alsnog hoger gaat uitkomen. De universiteit heeft inmiddels al een tweede rechtszaak opgestart tegen Apple, want de nieuwste Apple A9 chip is nog niet meegenomen in deze rechtszaak en ook daarmee zou Apple inbreuk maken op het patent.