min

Tags in dit artikel

, , ,

Alhoewel IBM geen concrete plannen zegt te hebben is het vrij goed mogelijk dat DB2, IBM’s database-managementsoftware, in de toekomst open source wordt. Dit zegt Chris Livesey, IBM’s UK hoofd van informatie-managementsoftware, aan de hand van verwachte ontwikkelingen in de markt.

DB2 is al 25 jaar een van IBM’s core-producten en wordt veel toegepast in allerlei IBM-producten. DB2 is nog vollop in ontwikkeling en nieuwe functies zoals een verbeterde integratie met ‘business intelligence’-producten en functies voor compressie, privacy en veiligheid staan momenteel in de planning.

"We hebben een light-versie van het product gratis beschikbaar, wat een stap is richting het naar buiten brengen van onze core (DB2) technologie", zei Livesey. "Kijkend naar IBM’s traditie om bij te dragen aan de opensource-markt zijn we extra gemotiveerd om die markt te leiden."

Of deze uitspraak direct kan betekenen dat er al plannen zijn om DB2 als opensourcesoftware uit te brengen is niet duidelijk. Vanuit de persmachine van IBM komen enkel ontkennende berichten.