min

Tags in dit artikel

,

Technologiereus IBM zegt niet te zullen stoppen met de verkoop en de ondersteuning van het aloude OS/2-besturingssysteem. De verklaring volgt op een eerder bericht op de website van IBM, waaruit de conclusie getrokken zou kunnen worden dat het operating systeem eruit gaat. In de online geposte mededeling was namelijk een lijst met bijna 300 OS/2-producten opgenomen die bij IBM vanaf maart 2003 niet langer direct leverbaar zullen zijn. Maar dat betekent volgens het bedrijf niet dat het 15 jaar oude systeem niet langer meer wordt verkocht of ondersteund.

"Zo lang onze klanten vragen om OS/2, zullen we ze ondersteuning blijven leveren", aldus IBM-woordvoerder Steve Eisenstadt. "We hebben geen plannen om OS/2 terug te trekken."

OS/2 werd in 1987 geïntroduceerd en was het eerste moderne 32-bit multitasking operating systeem voor de personal computer. Hoewel het systeem volgens velen superieur was aan Windows van Microsoft, werd het OS van IBM onder meer wegens een gebrek aan marketing-inspanningen door Windows overschaduwd. Dit schrijft het Amerikaanse ZDNet News.