1 min

Kyndryl en Nokia gaan samenwerken op het gebeid van private LTE- en 5G-oplossingen. De hoogwaardige netwerkoplossingen moeten klanten van beide bedrijven helpen sneller hun digitale innovatietrajecten uit te voeren.

De samenwerking bouwt voort op een recente samenwerking voor draadloze connectiviteit. Binnen de samenwerking werd onlangs het Digital Automation Cloud (DAC)-applicatieplatform van Nokia gekoppeld aan de consulting-, ontwerp-, implementatie- en beheerdiensten van Kyndryl. De gezamenlijke oplossing richtte zich vooral op bedrijven die Industry 4.0 en de daarbij komende IoT-, cloud-, AI-mogelijkheden willen omarmen.

Samenwerking smaakt naar meer

Het gezamenlijk optrekken heeft volgens beide partijen al geleid tot succesvolle wereldwijde private LTE- en 5G-implmentaties en proof-of-concepts. Vandaar dat deze samenwerking nu ook op grotere schaal wordt voortgezet.

Kyndryl en Nokia vinden dat private LTE- en 5G-netwerken bedrijven flexibelere operationele mogelijkheden geven en dat verschillende sectoren daar flink van kunnen profiteren. Vooral de maakindustrie wordt hiervoor als de belangrijkste sector gezien waar de aandacht op komt te liggen.

Nieuwe draadloze technologie ontwikkelen

De verdiepte samenwerking gaat niet alleen om het leveren van bestaande private LTE- en 5G-oplossingen, maar ook om het ontwikkelen van nieuwe geïntegreerde diensten. Denk hierbij aan diensten op het gebied van edge computing, cloud, IP, networking, optics, vaste toegang en 4G. Ook moet de samenwerking vooruitgang opleveren aan oplossingen voor nieuwe softwaregebaseerde 5G Core- en netwerkbeheertechnologie.

Uiteindelijk moeten volgens Kyndryl en Nokia de nieuwe technologie bedrijven verder helpen bij het beantwoorden van hun vraag naar belangrijke industriële draadloze netwerkmogelijkheden. Dit om meer te kunnen profiteren van digitaliserings- en automatiseringstrajecten.