1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Het eerste verlies in de geschiedenis van de Free Record Shop is een feit geworden nadat bekend werd dat een softwareprogramma een bug bevatte waardoor het niet goed functioneerde. Gister werd het verlies bekend gemaakt over het boekjaar 2006/2007 met voor het eerst dus rode cijfers.

"We hielden het nieuwe softwaresysteem niet aan de gang. Dat betekende dat we 250 winkels niet konden bevoorraden in de belangrijkste periode van het jaar. We zaten met volle magazijnen, lege winkels en boze klanten. Dat was heel lullig, op zijn Rotterdams gezegd. Maar ook erg leerzaam", aldus Breukhoven.

Breukhoven gaat verder: "Bijna iedereen die nieuwe software krijgt, weet dat je problemen kunt verwachten. Het proefdraaien was goed gegaan. Wij waren zo arrogant om te denken dat wij ook daarna geen problemen zouden hebben. De champagne stond al klaar. En de eerste twee dagen ging het ook goed."

"Toen ontstond er een klein probleempje. En toen nog een. Voor je het eerste probleem had opgelost, was je er al weer een paar duizend verder. Toen we probeerden de problemen te verhelpen, sliepen we met zijn allen op kantoor. We zijn overgestapt op handmatige verzending. De pizzaboeren in de omgeving draaiden in die periode een heel goede omzet."

In totaal heeft het bedrijf een verlies geleden van zo’n 8 miljoen euro, voor het eerst sinds de oprichting van het bedrijf in 1971.