1 min

Tags in dit artikel

, ,

Qualcomm presenteerde onlangs een serie chipsets voor wifi 7. Qualcomm is een van meerdere fabrikanten die zich voorbereidt op de aankomende wifistandaard.

Het nieuwe Network Pro Series Gen 3-platform bestaat uit een reeks wifi 7 chipsets met een troughput van tot 33 Gpbs. Een flinke verhoging ten opzichte van wifi 6 en wifi 6E, die tot 9,66 Gbps leveren. Daarnaast bieden de chipsets point-to-pointsnelheden van meer dan 10 Gbps.

De chipsets beschikken over interferentiedetectie en multilink operation-functionaliteit. Hiermee verloopt dataverkeer tegelijkertijd via meerdere frequentiebanden. De voordelen zijn lagere latency en hogere applicatieprestaties in private frequentie-omgevingen. 2.4GHz-, 5GHz-, en 6GHz worden ondersteund, evenals de 320 Mhz-frequentie van wifi 7. Qualcomm biedt zowel 3- als 4-bandsopties aan.

Gebruik Qualcomm Wifi 7-chipsets

De chipsets zijn vooral geschikt voor netwerkintensieve applicaties. Denk hierbij aan onder meer aan oplossingen voor VR en AR, 4K-videostreaming, cloudcomputing en gaming. Qualcomm is niet de enige chipsetfabrikant die reeds aan oplossingen voor de aankomende wifistandaard werkt. Eerder introduceerden MediaTek en Broadcom chipsets voor wifi 7.

Tip: Broadcom lanceert vier chips voor Wi-Fi 7 access points