min

Tags in dit artikel

, , , ,

Media Markt krijgt er in de toekomst een nieuwe concurrent bij. Het Amerikaanse Best Buy is namelijk van plan om volgend jaar enkele filialen te openen in Europa.

Als voorbereiding hierop heeft Best Buy een belang van vijftig procent genomen in The Carphone Warehouse. Deze Engelse organisatie heeft al winkels in negen Europese landen. In Nederland gaat het om onder andere winkels van Phone House. Of er in Nederland in de toekomst ook Best Buy-filialen komen is nog niet bekend. De filialen zullen een oppervlakte hebben tot 10.000 vierkante meter.

Best Buy gaat hiermee de concurrentie aan met Media Saturn. Dit is het moederbedrijf van Media Markt. De omzet van Media Saturn bedroeg in 2007 28,7 miljard dollar. Best Buy draaide in hetzelfde jaar in de VS zo’n veertig miljard dollar aan omzet. Vooral op het gebied van webwinkelen loopt Best Buy voor. Het bedrijf geeft aan dat de omzet van de webwinkel in één jaar tijd is gestegen met 32 procent. Tevens probeert Best Buy om de bekende muziekdownloaddienst Napster over te nemen.