2min

KPN en internet exchange NL-ix introduceren Elastic Interconnect. Met deze dienst kunnen grote bedrijven direct, snel en veilig verbindingen maken met applicaties die op het publieke internet of elders buiten het bedrijfsnetwerk worden gehost.

De nieuwe dienst maakt het bedrijven mogelijk net als internet service providers (ISP’s) directe verbindingen te leggen met platformen en SaaS-applicaties in AWS, Microsoft Azure, Google Cloud en andere (publieke) omgevingen. Deze verbindingen zijn van het ‘normale’ internetverkeer afgeschermd. Hierdoor zijn de verbindingen end-to-end beveiligd, bieden ze hogere prestaties, meer betrouwbaarheid en meer flexibiliteit. Daarnaast biedt de dienst historisch inzicht in het netverkeer. Bedrijven zijn hierdoor in staat snel te handelen bij eventuele problemen.

Monitoring via console

Met een door NL-ix ontwikkelde console kunnen bedrijven precies zien hoe hun internetverkeer loopt. Het geeft aan via welke platforms en partijen het loopt en met welke Gbps-snelheid. Daarnaast krijgen bedrijven inzicht in de landen en buitenlandse partijen waarover het internetverkeer loopt. In het geval dat bedrijven hun internetverkeer lokaal willen houden, kunnen zij dit via de console eenvoudig stoppen of omleiden.

Ook maakt de beheerde dienst het mogelijk het internetverkeer te segmenteren in partijen die wel of niet worden vertrouwd. Hiermee kan, naast het beveiligen van het netwerk-, applicatie- en dataverkeer, ook het publieke internetverkeer binnen het bedrijf worden gecontroleerd.

Meer grip op verkeersstromen

Volgens beide partijen verandert het zakelijk internetverkeer voor bedrijven met deze dienst van een zogenoemde ‘black box’ in een goed voorspelbare omgeving. Hierdoor krijgen bedrijven uiteindelijk een goed beveiligde mogelijkheid voor het gebruiken van data en applicaties, aldus KPN.

Met Elastic Interconnect ontsluit NL-ix ongeveer 2400 publieke netwerken voor zakelijke klanten van KPN. Hierdoor krijgen zakelijke klanten meer zekerheid over prestaties en de veiligheid van hun verbindingen. Bedrijven ontvangen meer inzicht en grip op de verkeersstromen naar de applicaties, ook wanneer deze buiten een eigen datacenter of cloudomgeving draaien, zo geeft NL-ix aan.

Elastic Interconnect is een onderdeel van het Secure Networking-portfolio van zakelijke connectiviteits-, netwerk- en securitydiensten van KPN.

Tip: KPN boekt sterke resultaten in eerste kwartaal