1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De medeoprichter van internetbedrijf Yahoo, Jerry Yang, denkt nog steeds dat een deal met Yahoo het beste is voor Redmond. Mits de softwarereus een goede prijs wil betalen.

Dit heeft Yang gezegd op de Web 2.0-conferentie die in San Francisco gehouden wordt. Toch kan deze uitspraak het beste gezien worden in het besluit van het bedrijf om toch maar af te zien van de deal met Google, die gister definitief niet doorging.

Volgens Google was deze overeenkomst de hoofdpijn niet waard nadat het Amerikaanse ministerie van Justitie met een rechtszaak dreigde als Google en Yahoo door zouden gaan op de ingeslagen weg.

"Tot op de dag van vandaag denk ik dat het voor Microsoft het beste zou zijn om Yahoo te kopen, en zelf vind ik het ook geen slecht idee," aldus Yang.

"Maar de prijs moet wel goed zijn. We waren destijds klaar om te onderhandelen en ik kreeg het idee dat we niet ver uit elkaar stonden maar uiteindelijk besloot Microsoft zich terug te trekken en sindsdien zijn ze erg duidelijk dat ze Yahoo niet willen kopen."