1 min

De Belgische en Luxemburgse Internet Exchanges (BNIX en LU-CIX) gaan nauwer samenwerken. Beide partijen willen het onderlinge internetverkeer tussen België en Luxemburg optimaliseren.

Met de samenwerking tussen de Internet Exchanges (IX) willen beide landen beter onderling dataverkeer realiseren. Het gaat hierbij om het verbeteren van het ‘peering’-verkeer dat uiteindelijk een betere gebruikservaring moet opleveren.

Verbeteren internetverkeer

De optimalisatie biedt vooral verbetering op het gebied van latency, internetsnelheid en security. Door beide internetknooppunten beter met elkaar te verbinden hoeft het onderlinge internetverkeer niet meer via buitenlandse internet exchanges te lopen, zoals de AMS-IX. Uiteindelijk levert dit volgens BNIX en de LU-CIX minder kosten op.

Meer waarde voor klanten

Gebruikers van beide internetknooppunten krijgen meer mogelijkheden. Onlangs heeft de BNIX bijvoorbeeld een aantal specifieke diensten opgezet, zoals een reseller-programma en private VLAN-verbindingen, waarvan ook gebruikers van de LU-CIX straks kunnen profiteren. Klanten kunnen op verzoek een extra VLAN op hun poort bij de respectievelijke IX krijgen waarmee connectiviteit naar het andere internetknoopunt wordt aangeboden.