1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Sony Music heeft een boete van één miljoen dollar opgelegd gekregen wegens het verzamelen en gebruiken persoonsgegevens van minderjarigen. Sony Music had hiervoor geen toestemming van de ouders.

Sony Music kwam aan deze gegevens via 196 sites van artiesten als Britney Spears en Christina Aguilera. Dit gebeurt al sinds 2004 en sindsdien zijn er van zo’n 30.000 minderjarigen gegevens verzameld en gebruikt. Het gaat om kinderen die jonger zijn dan dertien jaar. Hiervan zijn onder andere namen, adressen, mobiele nummers en geboortedata gebruikt.

De Amerikaanse toezichthouder FTC kwam hierachter en klaagde het bedrijf hiervoor aan. FTC kwam met een schikking van één miljoen dollar en Sony stemt hiermee in. Door deze toezegging heeft Sony Music indirect aangegeven zich schuldig te hebben gemaakt aan het schenden van de privacy jegens minderjarigen.

Gemiddeld moet Sony Music dus 33 dollar per kind betalen. Welk bedrag het bedrijf echter per kind heeft verdient is niet duidelijk. Het bedrijf is nu verplicht de database op te schonen en de gegevens van deze kinderen te verwijderen.