min

Tags in dit artikel

, , ,

Drie Chinese telecombedrijven investeren zo’n dertig miljard dollar in de ontwikkeling van 3G. De investering zal uitgesmeerd worden over twee jaar, in 2009 zal het meest geïnvesteerd worden.

De telecombedrijven zijn bezig met het ontwikkelen van een eigen versie van 3G. Op deze manier zijn ze onafhankelijk van de technologie uit het buitenland. De licenties daarvoor kosten namelijk handen vol geld. Tevens hopen ze dat de nieuwe technologie de ICT-secor een impuls zal geven.

Het is echter niet zo dat alle buitenlandse technologie omtrent 3G door China genegeerd zal worden. In 2009 zal het Chinese telecombedrijf China Unicorn gebruik gaan maken van de W-CDMA-standaard. Ook China Telecom zal de buitenlandse technologie niet links laten liggen. Dit bedrijf zal gebruik gaan maken van de CDMA-2000-standaard.

Volgend jaar zal het grootste deel, namelijk zeventig procent, van de investering gebruikt worden voor de ontwikkelingen. De Chinese regering vind het zo’n goed initiatief dat het zal helpen met de ontwikkeling van van microchips, terminals en testapparatuur. Wat de onderverdeling van de investering tussen de drie bedrijven is hebben ze niet bekend gemaakt.