1 min

Tags in dit artikel

, , ,

In combinatie met de financiële crisis is het de laatste tijd niet gek dat er werknemers ontslagen worden bij verschillende bedrijven. Veel bedrijven gaan een stuk zorgvuldiger opereren. Ook Western Digital wordt getroffen door de financiële crisis en heeft daarom besloten om werknemers te gaan ontslaan.

Wereldwijd zullen er zo’n 2500 banen verdwijnen. Volgens Western Digital is deze maatregel nodig om door het economisch zware weer heen te komen.

Volgens bronnen zou Western Digital ook andere maatregelen willen nemen. Het beperken van fiscale uitgaven valt hier bijvoorbeeld onder. Een verwachte fiscale uitgave in 2009 van 750 miljoen dollar wil men bij Western Digital gaan terugdringen tot 500 miljoen dollar. Ook zullen er twee bedrijven van Western Digital gesloten gaan worden. Één van deze bedrijven bevindt zich in Maleisië en het andere bedrijf is gevestigd in Thailand.

Met de maatregelen die genomen gaan worden is het de vraag of Western Digital zich de komende tijd op de SSD-markt gaat richten. Volgens John Coyne, Chief Executive Officer bij Western Digital, zal de verkoop van harde schijven tot het midden van 2009 zwak blijven.