Ericsson heeft noodgedwongen vijfduizend mensen de deur moeten wijzen. Het bedrijf heeft te kampen onder de kredietcrisis, wat zorgt voor minder liquide middelen. Ericsson meldt echter wel dat haar branche, de telecominfrastructuur nog niets te lijden heeft gehad onder de crisis.

Het topbestuur van Ericsson geeft echter aan dat men liever het zekere voor het onzekere neemt en de banen laat verdwijnen. Ondanks alles draait Ericsson gewoon goed, het bedrijf wist vorig jaar een winst van 9,2 miljard Zweedse kroon (850 miljoen euro) te realiseren. Vorig jaar was de winst nog 7,6 miljard kroon (700 miljoen euro). Analisten hadden gerekend op een winst van 6,7 miljard kroon, zij hebben dus ongelijk gekregen.

Met de aangekondigde bezuinigingen wil de telecominfrastructuur-gigant graag 10 miljoen kroon besparen in de toekomst. Op de beurs in Stockholm reageerden beleggers verheugd op de resultaten en bezuinigingen. Ericsson wist in de ochtend een aandelenwinst van tien procent te boeken.

De meeste ontslagen vallen in Zweden. Hoe het plan zich gaat ontwikkelen in Nederland is nog niet bekend. Mensen die voor Ericsson werken in Nederland moeten dus nog even afwachten of ze het veld moeten ruimen. Ericsson heeft vestigingen in Rijen, Stein en Sliedrecht.