min

Tags in dit artikel

, , ,

Sony heeft gisteren een voorspelling van haar inkomsten gedaan voor het huidige fiscale jaar. Deze zal eindigen op 31 maart 2009. De inkomsten over het huidige jaar zullen op dat moment 85,6 miljard dollar bedragen. Dat betekent dat zij een verlies hebben van 1,65 miljard dollar van dat jaar. Dit verlies is het eerste dat aangekondigd wordt sinds veertien jaar.

Een eerdere voorspelling van hetzelfde jaar, naar buiten gebracht in oktober 2008, verklaarde dat Sony 100 miljard dollar aan inkomsten zou hebben. Nog eerder, in juli, vertelde de elektronicagigant dat zij verwachtte 102,2 miljard dollar aan inkomsten te hebben. De meest recente voorspelling blijkt nu nog een stuk lager uit te vallen dan verwacht.

Op 13 januari verschenen er in de media verschillende artikels dat Sony een verlies zou verwachten over het gehele fiscale jaar. Als reactie hierop gaf Sony een reactie: "Sony begrijpt dat er een verhaal naar buiten gegaan is over de verwachting van de resultaten van het huidige fiscale jaar, dat zal eindigen op 31 maart 2009. Sony heeft geen enkele aankondiging gedaan betreffende dit onderwerp en zal op dit moment geen verdere reactie geven."

Negen dagen later blijken deze eerdere verhalen uit de media toch waar te zijn. Sony kondigt namelijk een verlies aan van 1,65 miljard dollar (150 miljard yen).