1 min

Tags in dit artikel

, ,

Apple heeft gisteren bekendgemaakt dat Mark Papermaster vanaf 24 april 2009 de functie van senior vice president of Devices Hardware Engineering zal gaan vervullen. Papermaster wordt hiermee verantwoordelijk voor de hardwareteams van zowel de iPod als de iPhone.

Papermaster werd in oktober vorig jaar al voorgesteld als opvolger van voormalig chef iPod-divisie Tony Fadell, die in november vorig jaar met pensioen ging maar nog steeds actief is als adviseur van Apple. Papermaster werkte 25 jaar lang bij IBM, onder andere als vice president. Zijn vorige werkgever stelde zijn carrièrewissel niet op prijs en spande een rechtszaak aan tegen Apple.

De rechter oordeelde vorig jaar dat Papermaster niet aan de slag kon bij Apple tot de rechtszaak was opgelost. Deze juridische situatie is inmiddels opgelost, aldus Apple. Papermaster gaat vanaf eind april aan de slag bij Apple, nadat hij van inactief CEO Steve Jobs een aanbod gekregen zou hebben dat hij niet kon afslaan, ‘een kans die je eenmaal in je leven krijgt’. Papermaster zou dit aanbod, ondanks een tegenaanbod van IBM, vervolgens aangenomen hebben.