1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Yahoo! maakte gisteren de kwartaalcijfers van het laatste kwartaal van 2008 bekend. Niet geheel onverwachts leed het bedrijf flinke verliezen.

De verliezen zijn te danken aan de eenmalige kosten die de reorganisatie in 2008 met zich meebracht. Door die reorganisatie moest zo’n tien procent van het totale personeelsbestand op zoek naar een andere baan. Analisten hadden deze kosten meegenomen in hun analyse. Toch viel het verlies van Yahoo! mee in vergelijking met de voorspellingen van de analisten.

Het verlies bedraagt namelijk zo’n 230 miljoen euro. In 2007 behaalde het bedrijf nog een winst van 156 miljoen euro. De omzet heeft niet erg veel onder de reorganisatie geleden, die daalde slechts licht naar 1,36 miljard euro. Om het verlies de komende tijd te beperken heeft Yahoo! Deze maand aangegeven de salarissen van alle werknemers te bevriezen.

De nieuwe CEO van Yahoo!, Carol Bartz ziet de toekomst wel zonnig in. De maatregelen die zijn getroffen zullen volgens haar namelijk pas op lange termijn merkbaar zijn.