1 min

Tags in dit artikel

, ,

Acer probeert een klein slaatje te slaan uit de economische crisis. Het bedrijf hoopt in deze tijd meer marktaandeel te kunnen winnen.

De economische crisis zorgt ervoor dat minder mensen nieuwe hardware aanschaffen. Hier hebben alle fabrikanten last van, ook Acer. Toch hoopt Acer beter uit de crisis te komen dan de concurrenten als Lenovo en Dell. Dit gaat echter niet vanzelf: "Het is knokken geblazen".

Acer heeft zelf ook last van de economische crisis en ziet dit vooral in de verkoop van netbooks. Het bedrijf heeft daarom ook de schatting van de verkoop van netbooks bijgesteld. Er werd geschat dat er zo’n twaalf tot vijftien miljoen netbooks over de toonbank zouden gaan. Dit is nu bijgesteld naar tien tot twaalf miljoen.

"Alle leveranciers hebben last van de crisis nu veel grootzakelijke klanten projecten uitstellen. We merken wel dat we nog goed verkopen in het middensegment en kleinzakelijke markt. In de retail gaat alles om de laagste prijs. Het is voor ons nu echt knokken geblazen." aldus Marc Pauly, directeur van Acer Benelux.