Het bedrijf Smart Media Services heeft een boete van maar liefst honderdtwintig duizend euro gekregen voor het aanbieden van misleidende sms-diensten.

De boete is opgelegd door de Consumentenautoriteit omdat het bedrijf zich niet zou houden aan de sms-gedragscode. Deze code moet vanaf april 2008 door iedereen nageleefd worden, indien dit niet gebeurt kan een bedrijf een hoge boete verwachten. Zo gingen OX-2 International, met 85 duizend euro, Wizz Mobile en Holdvest Investments, met 76 duizend euro, dit bedrijf al voor.

Via de website skilled2win.com belooft het bedrijf grote prijzen. Hiervoor moet wel eerst een spelletje gespeeld worden. Dit spel is online gratis te spelen. Het is echter wel verplicht om je te registreren, door middel van een sms, om kans te maken op een prijs. Indien dit wordt gedaan zit de gebruiker vast aan een sms-dienst.

Volgens de sms-gedragscode is dit tegen de regels omdat vooraf niet duidelijk is gemaakt dat men daardoor vast zou zitten aan een sms-dienst. Ook zijn de kosten niet vooraf duidelijk gemaakt en moet er expliciet toestemming worden gevraagd om tekstberichten te mogen versturen. De dienst is pas te stoppen als de gebruiker een bepaald bericht verstuurt. Tevens is op de website te lezen dat het bedrijf zich houdt aan de sms-gedragscode, iets wat helemaal niet waar blijkt te zijn.

Naast de boete heeft het bedrijf ook een dwangsom gekregen. Dit is gedaan om te zorgen dat het bedrijf in de toekomst wel volgens de gedragscode handelt. Het bedrijf kan nog beroep aantekenen tegen de boete maar heeft nog geen commentaar gegeven.