1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De 2,5 miljoen euro die vorige maand door een werknemer van ICT Automatisering verduisterd werd is waarschijnlijk voorgoed verloren. Het bedrijf verwacht niet er nog iets van terug te zien.

Vorige maand was op Techzine al te lezen dat er voor 2,5 miljoen euro gefraudeerd was door een werknemer van het bedrijf. Er werd meteen een onderzoek gestart en de werknemer werd gearresteerd. Het geld staat echter niet op de rekening van de verdachte en de politie heeft geen idee waar het nu is.

Bestuursvoorzitter van ICT Automatisering, Bram Schot, ziet de toekomst niet rooskleurig in en verwacht niks terug te zien van het gestolen geld. Hij maakt zich vooral zorgen over hoe hij de 2,5 miljoen moet gaan afboeken. 13 maart worden namelijk de kwartaalcijfers bekend gemaakt en daar moet deze 2,5 miljoen euro ook in verwerkt worden. "De post bijzondere baten en lasten bestaat niet meer. We moeten gaan kijken hoe we dit afschrijven. Ik hoop dat we de post ‘buitengewone lasten als gevolg van fraude’ kunnen toevoegen", aldus Schot.