1 min

Tags in dit artikel

, , ,

ICT-dienstverlener ICT Automatisering zag de winst met maar liefst 25 procent dalen. De oorzaak ik de fraude die in januari dit jaar aan het licht kwam. Hierdoor verloor het bedrijf 2,5 miljoen euro.

Vergeleken met een jaar eerder is de nettowinst van de dienstverlener gedaald met dertien procent. De nettowinst bedraagt nu 5,3 miljoen euro. De fraude waarmee het bedrijf aan het begin van dit jaar te maken had heeft hier een grote rol in gespeeld. In januari bracht het bedrijf al een winstwaarschuwing naar buiten en de daling komt dan ook niet onverwachts.

Dit wil echter niet zeggen dat het slecht gaat met het bedrijf. In tegendeel, ICT Automatisering zag in 2008 namelijk de omzet stijgen met 10,4 procent naar 97,5 miljoen euro. De verschuiving van verschillende personeelsleden naar een andere afdeling heeft er onder andere voor gezorgd dat de meeste omzet behaald werd bij de divisie ICT Solutions.

Onder andere door de economische crisis durft het bedrijf geen uitspraak te doen over de toekomst. "Over 2009 kunnen we nog geen zinnig woord zeggen. We merken grote terughoudendheid bij klanten. Maar het valt niet in te schatten welke dat precies heeft op de bedrijfsvoering. Als het bij je klanten minder gaat, dan merk je dat in het bedrijf uit. We zien dat bijvoorbeeld bij de divisisie Embedded", aldus CEO Bram Schot.