1 min

De Belgische investeerder Double Digit Groep heeft onlangs een flink bedrag geïnvesteerd in WAN-connect, een zakelijke internet service provider (ISP).

De investering van Double Digit Groep in de zakelijke ISP, waarover verder geen financiële details bekend zijn gemaakt, voorziet WAN-connect van extra kapitaal. Ook gaat het bedrijf nu deel uitmaken van de Belgische IT- en marketingorganisatie.

Investeren in netwerk

Met deze investering wil WAN-connect, het voormalige Connect27 van hostingaanbieder Level27, meer in het eigen netwerk investeren. De zakelijke ISP rolt op dit moment een nieuw en redundant netwerk uit dat routering tot 100 Tbps mogelijk moet maken.

Redundantie en hoge bandbreedte kosten volgens WAN-connect veel geld, vooral als er interconnecties worden gemaakt met de datacenters van LCL en Interxion in België. Uiteindelijk moet het nieuwe netwerk een hogere uptime, betere service en meer snelheid opleveren. Inmiddels levert WAN-connect diensten op meer dan 500 locaties.

Voordelen voor Double Digit

Door te investeren en de ISP onder te brengen in de eigen groep kan de Double Digit Group zijn activiteiten uitbreiden. Daarnaast kan het bedrijf de zakelijke ISP goed ondersteunen op het gebied van nieuwe opdrachten, HR, finance, fleet management, procesverbetering en eventueel ook sales.

Tip: Amazon neemt het Belgische Cloostermans over, focust op robotisering