2min

De Belgische operator Proximus wil de noodlijdende concurrent EDPnet overnemen. Een eventuele overname zou afhankelijk zijn van een gerechtelijke uitspraak.

Tegenover de Belgische krant HLN bevestigt Proximus EDPnet tegen een aanzienlijk bod te willen overnemen. Reden voor de interesse in een overname is volgens de telecomoperator dat het in de eerste plaats de dienstverlening van EDPnet veilig wil stellen. Of een overname daadwerkelijk gaat plaatsvinden, hangt af van de Belgische rechter. Hiervoor is onlangs een zitting geweest en Proximus wacht op het uiteindelijke vonnis.

EDPnet in problemen

EDPnet is een grote Belgische aanbieder van mobiele telecom- en internetdiensten. De operator heeft 46.000 klanten. Hoewel het op de Belgische telecommarkt een kleine speler is, is het nog de enige alternatieve aanbieder naast de grote drie telecomoperators Proximus, Telenet en Orange Belgium.

De telecomoperator verkeert sinds eind vorig jaar in zwaar weer en heeft van de Belgische rechter bescherming tegen schuldeisers gekregen. Onder meer Proximus is één van de schuldeisers omdat EDPnet niet meer in staat bleek de wholesaletarieven te betalen voor het gebruik van het netwerk van de grote Belgische telecomoperator.

Sinds de bescherming is aangevraagd, is geen overeenstemming gekomen met de belangrijkste schuldeisers. Daarom moet EDPnet nu worden verkocht. Opmerkelijk is natuurlijk dat Proximus nu de belangrijkste gegadigde is voor een overname.

Consolidatie Belgische telecommarkt

Met het mogelijk overnemen van EDPnet wordt de Belgische telecommarkt nog verder geconsolideerd. Zoals aangegeven, verdwijnt hierdoor de laatste alternatieve aanbieder buiten de drie grote spelers op de Belgische telecommarkt. Hierdoor wordt de concurrentie op deze specifieke lokale markt flink beperkt, stelt DataNews.

Lees ook: Belgische telecomprovider EDPnet in zwaar financieel weer