2min

Red Hat heeft versie 17 gepresenteerd van het Red Hat OpenStack-platform. Deze versie integreert containers en vm’s in een enkele cloudomgeving. Telecomoperators kunnen hierdoor meer diensten implementeren voor 4G- en 5G-netwerkomgevingen.

Volgens Red Hat biedt RHOP 17 ook meer integratie met het eigen (container)orkestratieplatform OpenShift. Dit moet de samenwerking tussen de platform verder verbeteren. Denk daarbij aan de introductie van een gevirtualiseerde control plane in het open-sourceplatform die met OpenShift draait. Hierdoor kunnen gebruikers tegelijkertijd op Kubernetes gebaseerde containers en vm’s in dezelfde cloudomgeving draaien.

Ook voor het draaien van containers en vm’s op bare metal biedt de laatste versie van RHOP de benodigde functionaliteit. Andere toegevoegde updates zijn hardware offload support voor SmartNICS, de introductie van Red Hat Ceph Storage 5 voor storage en een langere ondersteuning van het platform met updates.

Zeer geschikt voor telco’s

De nieuwste versie van RHOP is vooral gericht op telecomoperators. Zij kunnen hierdoor meer nieuwe functionaliteit, diensten en applicaties naar hun 4G- en 5G-netwerkomgevingen uitrollen.

Denk daarbij aan meer uitgebreide virtuele netwerkfunctionaliteit (VNF) en cloudgebaseerde netwerkfunctionaliteit (CNF) voor aangesloten (telecom)platforms. Ook is een open virtueel netwerkmigratie (OVN)-tool geïntroduceerd die het makkelijker moet maken migraties uit te voeren tussen Open vSwitch (OVS) en Open Virtual Networks (OVM).

Al deze features moeten het telecomoperators mogelijk maken 4G- en 5G-core- en edge-netwerken uit te rollen. Dit alles inclusief een Hyper-Converged Infrastructure, networking, storage, rekenkracht en natuurlijk open gevirtualiseerde RAN-netwerken.

Overige functionaliteit

Verder beschikt RHOP 17 over functionaliteit voor rolgebaseerde toegangscontrole die geforceerd op andere OpenStack-diensten kan worden toegepast voor meer security.

RHOP 17 is per direct beschikbaar.

Tip: Red Hat introduceert RHEL 8.7 en RHEL 9.1 bèta