De Macworld Expo zal volgend jaar niet plaatsvinden in januari, maar van 9 tot 13 februari, dat maakte organisator IDG gisteren bekend. Eerder maakte Apple al bekend dat het zich volledig terugtrekt van het jaarlijkse evenement.

Volgens organisator IDG is de verplaatsing van het evenement naar februari nodig om ‘standhouders en deelnemers meer tijd te geven tussen het vakantieseizoen en de Macworld Expo’. Voorheen vond MacWorld altijd plaats in januari, meteen na afloop van de feestdagen. Dit was, met name voor bedrijven, toch wel erg kort dag om voorbereidingen te kunnen treffen.

Tot nu toe was Apple nog elk jaar van de partij op ’s wereld grootste beurs voor Apple-producten, maar volgend jaar zal Apple voor het eerst in 25 jaar tijd geen medewerking aan de beurs verlenen. Dat maakte het bedrijf in december vorig jaar bekend. Ook de jaarlijkse, volgens Apple inmiddels verplichte, keynote zal niet plaatsvinden.

Volgens Apples marketingdirecteur Phil Schiller heeft Apple verschillende momenten in het jaar waarop nieuwe producten gelanceerd worden. Noch januari noch februari horen in dat rijtje thuis volgens de topman. Bovendien zei hij dat Apple deze evenementen niet meer nodig heeft. Apple blijft de Worldwide Developers Conference, die dit jaar plaatsvindt van 8 tot 12 juni, voorlopig wel organiseren.

De beslissing om MacWorld Expo te verplaatsen was volgens IDG-directeur Mary Dolaher noodzakelijk om opnieuw bedrijven aan te trekken. "Toen we met de voorbereidingen begonnen, maakten deelnemers en standhouders ons duidelijk dat februari in San Francisco het beste uitkwam, hier hebben we naar geluisterd", verklaart ze. "We zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe data beter zijn voor een ieder die aan Macworld deelneemt en we zijn blij dat we in staat gebleken zijn om aan dit verzoek te voldoen.