min

Tags in dit artikel

, , ,

De verkoopcijfers van AMD’s desktop-processoren, waaronder de Phenom II X3 700-serie en Phenom II 920-processor, stijgen de laatste tijd dankzij de prijsverlagingen en de prima prestaties van de processors. Analisten denken dat AMD daarom in het tweede kwartaal van dit jaar een marktaandeel van 30 procent zal behalen in de wereldwijde desktop-processormarkt.

Het gras lijkt alweer iets groener te worden voor AMD, de Phenom II-processoren verkopen enorm goed. Analisten verwachten dat de trend zich doorzet en dat AMD in het tweede kwartaal van dit jaar een marktaandeel gaat halen van 30 procent. Er gaan geruchten dat deze 30 procent een beetje te hoog gegrepen is, omdat het aandeel van AMD al een tijdje rond de 20 procent schommelt. Maar hoe je het ook wendt of keert, het is duidelijk dat AMD op de goede weg is.

De Phenom II is een enorm populaire processor dankzij zijn goede prijs/prestatieverhouding en is daarnaast prima te overklokken en te tunen. Zo heeft ASRock het al voor elkaar gekregen een X3 Phenom II te "upgraden" naar een quad core processor. Al met al blijkt dat AMD zich goed staande kan houden tussen het processorgeweld van Intel. Intel heeft overigens nog steeds de snelste processoren, maar die zijn slechts goed voor een klein deel van de markt. Laten we hopen dat deze concurrentiestrijd nog een poosje aanhoudt en dat onze portemonnee de uiteindelijke winnaar is.