1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Onenigheid heeft ervoor gezorgd dat de financieel topman van ASMI, Naud van der Ven, zijn biezen moet pakken. Dit heeft de Raad van Commissarissen besloten.

Ook ASMI heeft last van de economische crisis en kwam in het vierde kwartaal van 2008 in de rode cijfers terecht. Dit zorgde al voor spanningen bij het bedrijf. Bij de herbenoeming van de nieuwe topmannen eiste van der Ven een hogere vertrekpremie dan in zijn contract vastgesteld was. Dit schoot in het verkeerde keelgat bij de Raad van Commissarissen aangezien ze deze eis nogal ongepast vinden. Er is dan ook besloten om van der Ven niet te herbenoemen.

Tevens is er onenigheid over de voorzitter Chuck Del Prado. De aandeelhouders zijn het namelijk niet eens met de bedrijfsvoering van Del Prado. Er leek eerder dit jaar al een einde te komen aan alle onenigheid nadat Arthur Del Prado, eigenaar van het bedrijf, afspraken had gemaakt met Hermes, een van de aandeelhouders. Toch zien de aandeelhouders de voorzitter liever vertrekken.

Het vertrek van van der Ven was ook zichtbaar op de beurs. De waarde van het aandeel steeg namelijk met 2,7 procent. Het bedrijf is al bezig met het zoeken van een opvolger voor van der Ven.