Supermicro gaat nieuwe samenwerkingen aan voor meer storagefunctionaliteit in servers. De servers kunnen nu worden uitgerust met RAID-kaarten van GRAID en kunnen de uitbreidbare filesystemsoftware van Qumulo draaien.

De GPU-powered RAID-kaarten van GRAID offloaden RAID- en NVMe storagedata van de serverprocessor. Hierdoor krijgt de processor meer ruimte beschikbaar voor het afhandelen van intensieve rekentaken. Dit is vooral handig voor vm’s, containers en AI- en HPC-taken.

Daarnaast biedt de RAID-technologie van GRAID betere high performance-prestaties op basis van de flexibele Building Block Solutions van Supermicro. De combinatie van de Supermicro-servers en de SupremeRAID-technologie van GRAID moet klanten ook een makkelijk te configureren optie geven voor dataprotectie, lagere uitrol- en beheerkosten en sterke NVMe- en NMVeoF-prestaties.

Hybride Qumulo NVMe-platform

De samenwerking met Qumulo levert een hybride NVMe-storageplatform op. Dit platform bestaat uit de filesystem-architectuur en de intelligente cachingfunctionaliteit van Qumulo in combinatie met een 1-U rack storageserver van Supermicro.

Hierbij wordt alle data op Qumulo in eerste instantie naar SSD-opslag weggeschreven die flash-prestaties aan alle writes moet geven. Op de hybride nodes houdt een op AI gebaseerd Qumulo algoritme vervolgens, naar mate data veroudert, in de gaten hoe vaak gegevens worden opgevraagd. Uiteindelijk worden deze data vervolgens naar op HDD gebaseerde storage verplaatst naar mate de gegevens ‘afkoelen’.

Hardware van Supermicro

Op hardwaregebied stelt Supermicro voor deze toepassing waarschijnlijk zijn 1U SSG-610P-ACR12N4H en SSG-610P-ACR12N4L storageservers beschikbaar. Deze servers draaien op derde generatie Intel Xeon-processors. Het bieden van 12 harddisks van 20 TB moet het systeem 240 TB aan ruwe opslagcapaciteit geven. Dit zou genoeg moeten zijn voor de functionaliteit van de Qumulo nodes.

Tip: GRAID Technology maakt supersnelle RAID mogelijk met NVIDIA GPU en NVMe SSD’s