1 min

De Europese Investeringsbank (EIB) kent een lening van 200 miljoen euro toe aan OVHcloud. De Franse cloudprovider ontvangt het geld om te concurreren met grote Amerikaanse spelers als Amazon, Google en Microsoft.

OVHcloud wil het geld gebruiken om tegen 2024 vijftien nieuwe datacenters te bouwen. Tien van de datacenters worden binnen de Europese Unie verwacht. OVHcloud is een van de grootste cloudproviders van de Europese Unie. De organisatie concurreert met grote Amerikaanse spelers als Amazon, Google en Microsoft.

De Europese Unie wil meer soevereiniteit op het gebied van cloudtechnologie. De doelstelling is een onderdeel van Europe’s Digital Decade, een richtlijn voor de digitalisering van Europese lidstaten. De lening maakt deel uit van het plan, aldus de EIB en OVHcloud.

De cloud en Europa

Een recent onderzoeksrapport van AWS suggereert dat de Europese economie met 21 procent kan groeien als gevolg van het plan. De voorwaarde is volgens de onderzoekers dat bedrijven en overheidsinstellingen cloud computing en digitale platforms benutten.

Tip: OVHcloud opent vuurveilig datacenter op plaats van brandincident