T-Mobile Nederland werkt samen met Lyfo aan zakelijk dual sim-aanbod

T-Mobile Nederland werkt samen met Lyfo aan zakelijk dual sim-aanbod

T-Mobile Nederland start een samenwerking met Lyfo om dual sim-oplossingen aan te bieden. Zakelijke klanten van T-Mobile krijgen toegang tot Lyfo.NET, een softwaresysteem waarmee simkaarten een alternatief netwerk kunnen bereiken wanneer het primaire netwerk uitvalt.

Dual sim-oplossingen zijn reeds beschikbaar bij T-Mobile Nederland. Particuliere klanten kunnen kiezen voor smartphones met twee simkaarten en de mogelijkheid om met een alternatief netwerk te verbinden bij uitval.

De samenwerking met Lyfo breidt het zakelijke aanbod uit. Het Nederlandse bedrijf ontwikkelt Lyfo.NET. De softwareoplossing stelt simkaarten in staat om een optimaal netwerk te bereiken in het geval van storingen.

Lyfo.NET wordt op dit moment door T-Mobile Nederland geïntegreerd in het zakelijke aanbod. De releasedatum is onbekend.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat organisaties met hoge uptimevereisten de dienst als aanvulling kunnen toevoegen aan mobiele abonnementen. Denk aan de Nederlandse politie, bandweer en ambulancediensten, maar ook bedrijven in de zorg, veiligheid en logistiek.

Lyfo.NET en T-Mobile

De basis van de aankomende dienst is hetzelfde als bestaande dual sim-oplossingen. Mobiele apparaten ontvangen twee simkaarten: een voor het primaire netwerk van T-Mobile en een voor een backup.

Lyfo.NET draait op de achtergrond en zoekt voortdurend naar een optimaal backupnetwerk. Zodra de kwaliteit van de primaire verbinding onder een afgesproken niveau daalt schakelt Lyfo.NET automatisch naar het alternatief.

Van de switch merk je niets, want volgens Lyfo vindt het proces binnen 100 milliseconden plaats. Zodra de primaire netwerkverbinding is hersteld schakelt Lyfo.NET automatisch terug. “Essentieel voor levensbedreigende situaties”, aldus T-Mobile Business CCO Léon Toet.

Lyfo.NET heeft keuze uit een grote poel van alternatieve netwerken. De technologie gebruikt roaming, waardoor de dienst zowel in binnen- als buitenland functioneert. “Met Lyfo.NET kunnen we nog meer dekking en kwaliteit garanderen”, voegt Toet toe.

Lyfo is niet de enige ontwikkelaar van dual sim-software. T-Mobile heeft meerdere leveranciers om uit te kiezen. Toch trok Lyfo de aandacht. “De samenwerking kwam tot stand door T-Mobile’s enthousiasme over onze oplossing”, vertelde Lyfo CEO Maurits Zandbergen.

Tip: Moet big tech meebetalen aan de glasvezel en mobiele netwerken?