2min

HPE lanceert een reeks nieuwe functies voor GreenLake for Private Cloud Enterprise. De oplossing ontvangt self-service VM’s, geoptimaliseerde instances en analytics tools voor applicaties in public clouds.

Het doel van HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise is een public cloud-ervaring voor on-premises infrastructuur. Dit betekent dat DevOps-professionals vanuit een centrale omgeving workloads kunnen uitrollen en beheren op on-premises hardware. Door public clouds aan de omgeving toe te voegen creëer je een hybrid cloud.

HPE liet onlangs weten dat de oplossing in het eerste kwartaal van 2023 wordt vernieuwd. Klanten krijgen toegang tot een reeks nieuwe functies.

HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise

Allereerst maakt een nieuwe integratie van Amazon EKS Anywhere het mogelijk om container runtimes tegelijkertijd op on-premises infrastructuur en public clouds te draaien. Daarnaast kunnen gebruikers voortaan beheerde VM’s, containers en bare metal servers afnemen met self-service API’s, command line interfaces (CLI’s) en infrastructure-as-code (IaC).

De beheerde VM’s, containers en bare metal servers zijn beschikbaar met diverse voorgeïnstalleerde besturingssystemen, applicaties en toolchains. Het idee is vergelijkbaar met oplossingen als Microsoft Dev Box, waarbij je toegang krijgt tot een cloud instance met alle benodigdheden voor applicatieontwikkeling. In tegenstelling tot Microsoft Dev Box draait de oplossing van HPE op de on-premises infrastructuur van de klant.

Verder breidt HPE het aanbod van instances uit met zes geoptimaliseerde opties. De instances zijn geconfigureerd voor verschillende soorten workloads, waaronder memory-, compute- en storage-intensieve. Ook introduceert HPE analytics tools voor applicaties in public clouds. Organisaties kunnen het verbruik van applicaties via dashboards en rapportages inzien om capaciteit te plannen en overbodige uitgaven te verminderen.

De updates worden in het eerste kwartaal van 2023 beschikbaar.