Research in Motion heeft navigatiesoftware-ontwikkelaar Dash opgekocht. Dash liet de laatste tijd al weinig van zich horen en ook op de weblog van het bedrijf was het erg stil. Research in Motion heeft het bedrijf nu overgenomen.

Het lijkt erop dat Research in Motion zich meer wil richten op de GPS-functionaliteit in zijn smartphones. Research in Motion, het bedrijf achter de succesvolle reeks smartphones genaamd BlackBerry, lijkt het bedrijf hiervoor tenminste overgenomen te hebben. Welk bedrag hiermee gemoeid was, is niet bekend.

In tegenstelling tot veel andere bedrijven die zich specialiseren in GPS, levert Dash alleen software voor de navigatiesystemen. Concurrenten, zoals Garmin en TomTom, leveren ook de bijbehorende hardware. Dit doet Dash dus niet, wat ook voordelen heeft. Zo lijkt de software van Dash beter te presteren.

Op dit moment gebruikt Research in Motion de kaarten van Telenav. Deze worden waarschijnlijk vervangen door de kaarten en software-pakketten van Dash. Een voordeel aan de software van Dash is bijvoorbeeld een functie die ervoor zorgt dat er realtime wegversperringen aangegeven kunnen worden, enzovoorts. Hierop heeft het bedrijf eveneens een patent.