min

Tags in dit artikel

, , , ,

Na de geruchten dat Apple Nvidia tijdens onderhandelingen de deur gewezen zou hebben en mogelijk verder zou gaan zonder het bedrijf, kwam er vrijdagavond een tegengerucht naar buiten waarin wordt beweerd dat de relatie tussen Apple en Nvidia nog steeds even goed is als voorheen.

Uit onderzoek van Fudzilla is volgens de website gebleken dat er, in tegenstelling tot wat afgelopen week door SemiAccurate werd beweerd, helemaal niets aan de hand is. Apple zou naar verluidt nog steeds chipsets en andere onderdelen van Nvidia afnemen en de relatie tussen de twee bedrijven zou zo sterk zijn, dat Nvidia-CEO Jen-Hsun Huang persoonlijk ‘een groot respect’ voor Apple betuigt.

Gesuggereerd werd dat de situatie zoals deze zich volgens SemiAccurate zou hebben voorgedaan, voortgekomen zou zijn uit een arrogante houding van Nvidia ten aanzien van de problemen met de GeForce 8600M-GPU’s uit de vorige serie MacBook Pro’s. Nvidia beweerde, in tegenstelling tot Apple, dat er met deze videochips niets mis was. De problemen bleken echter dusdanig groot dat Apple de garantie voor de getroffen MacBook Pro’s moest verlengen.

Hoe het gerucht dat Apple en Nvidia met elkaar in de clinch zouden liggen in de wereld is gekomen is onduidelijk. SemiAccurate claimt de informatie eerder deze week van een betrouwbare bron te hebben ontvangen. Geen van beide bedrijven heeft tot nog toe gereageerd op het voorval. Vooralsnog lijkt het in ieder geval een storm in een glas water geweest te zijn.