1 min

Cloud Software Group, het moederbedrijf van Citrix en TIBCO, zou onlangs duizenden medewerkers hebben ontslagen. Dit meldt techsite CRN op basis van onder meer social mediaberichten van Citrix-medewerkers.

Volgens de techwebsite voor het kanaal gaat het om duizenden ontslagen bij de softwaregigant en zijn dochterondernemingen. Onder de ontslagen, die als zeer ingrijpend worden aangemerkt, zou een groot gedeelte van de commerciële organisatie van Citrix zijn. Andere terreinen die zouden zijn getroffen, zijn channel-medewerkers, netwerk-, applicatie- en delivery-specialisten.

Welke onderdelen van bijvoorbeeld TIBCO en andere dochterondernemingen (zoals NetScaler) door de ontslagronde zijn getroffen, is niet bekend. Moederbedrijf Cloud Software Group heeft nog geen commentaar gegeven.

Overname in 2022

Citrix werd eind september 2022 definitief door de private investeringsmaatschappijen Evergreen Coast Capital en Vista Equity Partners overgenomen. De virtualisatiespeler werd daarna samengevoegd met TIBCO en onder de paraplu van de Cloud Software Group gebracht.

De techsector krijgt de laatste tijd, vanwege de verminderde macro-economische omstandigheden, te maken met massaontslagen. Vorige week maakten bedrijven als Amazon, Salesforce en Meta bekend van veel medewerkers afscheid te nemen.’

Tip: Fusie Citrix en TIBCO krijgt groen licht