Nokia en Samsung sluiten nieuwe patentlicentie-overeenkomst voor 5G

Nokia en Samsung sluiten nieuwe patentlicentie-overeenkomst voor 5G

Nokia en Samsung hebben een nieuwe patentlicentie-overeenkomst gesloten voor het gebruik van de 5G-technologie.

In een verklaring stelt Nokia dat de overeenkomst de opvolger is van een eerdere patentlicentie-overeenkomst die in december 2022 afliep. De huidige overeenkomst is, vanaf 1 januari 2023, voor meerdere jaren afgesloten.

Binnen de overeenkomst gaat Samsung Nokia vanaf de startdatum regulier betalen voor het gebruik van diens 5G-patenten en voor andere technologie. Exacte details van de overeenkomst en hoe lang deze geldig is, zijn echter niet bekendgemaakt.

Samsung trouwe partner

Volgens Nokia is de Zuid-Koreaanse techgigant een trouwe partner en is de Finse netwerkspecialist blij opnieuw een overeenkomst te hebben afgesloten. De overeenkomst moet beide partijen de kans geven vrij te innoveren.

Bovendien ziet het Finse bedrijf de overeenkomst als een bevestiging dat de jarenlange investeringen in R&D en bijdragen aan mobiele standaarden en andere technologieën vruchten blijven afwerpen.

4.500 Nokia-patenten voor 5G

Sinds 2000 heeft Nokia meer dan 130 miljard euro in onderzoek geïnvesteerd. Dit heeft naar schatting zo’n 20.000 patenten opgeleverd, waaronder 4.500 patenten die zeer belangrijk voor 5G-tchnologie zijn.

De uitvindingen van de Finse netwerkspecialist worden toegevoegd aan open standaarden, in ruil voor het recht om deze als licentie aan te bieden voor een eerlijke prijs en tegen zogenoemde niet-discriminerende FRAND-voorwaarden.

Tip: Huawei verlengt mobiele patentenovereenkomst met Nokia