1 min

Harddisk- en SSD-fabrikanten Western Digital en Kioxia voeren gesprekken over een mogelijke fusie. Dit stelt Bloomberg op basis van bronnen.

Bloomberg meldt dat de harddisk- en SSD-fabrikanten overleggen over het bundelen van de activiteiten. Beide bedrijven werken al samen in een joint-venture voor de productie van flash-chips.

Volgens de bronnen zal bij een fusie tussen de twee bedrijven Western Digital zijn huidige flash-geheugendivisie afstoten en deze fuseren met Kioxia. Het nieuwe bedrijf krijgt dan een beursnotering in zowel de Verenigde Staten als in Japan. Het nieuwe gezamenlijke bedrijf zou worden geleid door het huidige management van Western Digital.

De combinatie van beide bedrijven levert een belangrijke concurrent op voor marktleider Samsung. Als de fusie doorgang vindt, ontstaat de op één na grootste leverancier van flash-geheugenchips. Deze specifieke chips leveren de storage voor veel devices; van smartphones tot aan computers. Beide bedrijven onthouden zich van commentaar op de fusiegeruchten.

Invloed activistische investeerder

Bloomberg meldt dat Western Digital al sinds juni van het afgelopen jaar door de activistische aandeelhouder Elliott Management wordt aangespoord ‘strategische alternatieven’ te onderzoeken. Hierop zou de harddisk- en SSD-gigant de eerder in 2021 afgekapte fusieonderhandelingen met Toshiba spin-off Kioxia hebben hervat.