min

Tags in dit artikel

,

De nieuwe versie van iTunes zal hoofdzakelijk gericht zijn op integratie met sociale netwerken, zo laat Boy Genius Report vandaag weten. Ook zou Apple werken aan een ‘sociale’ applicatie die in de toekomst beschikbaar zal komen en waarmee alle sociale netwerken samengevoegd kunnen worden.

Maandag berichtten wij al dat iTunes 9 naast ondersteuning voor Blu-ray en de mogelijkheid om iPhone-applicaties visueel te ordenen ook voor integratie met sociale netwerken zou zorgen. Uit nieuwe details afkomstig van dezelfde bron blijkt nu dat juist deze laatste functionaliteit een belangrijke peiler van iTunes 9 moet gaan worden. De nieuwe versie van iTunes zou deel uit gaan maken van een nieuwe ‘sociale’ applicatie.

Deze applicatie zou los staan van iTunes zelf, maar iTunes zou daarentegen wel een deel zijn van deze nieuwe applicatie. Volgens Boy Genius Report is de applicatie vergelijkbaar met Yahoo’s OnceConnect, een applicatie die al je sociale netwerken in één applicatie samenvoegt. Het is momenteel nog niet duidelijk of deze nieuwe applicatie van Apple alleen beschikbaar zal komen voor de desktop of ook voor het iPhone-platform.

Wel zijn er details bekend over de functionaliteit van deze applicatie. Deze biedt de mogelijkheid om te laten zien wat je momenteel luistert en daarnaast ook om je eigen muziek met mensen in je netwerk te delen. Daarnaast zou het ook mogelijk zijn om met vrienden van vrienden te communiceren, hoewel niet geheel duidelijk is wat daarvan de bedoeling is. Ten slotte laat iTunes 9 je muziekstatus(sen) versturen naar sociale netwerken.

Tot slot werd er ook iets meer bekend over de applicatie organisatie-functionaliteit van iTunes 9 waarover wij maandag al berichtten. Hiermee zal het naar verluidt mogelijk zijn om applicaties alfabetisch, op genre, datum toegevoegd en uiteraard op je eigen manier te ordenen.