2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Met een nieuwe samenwerking tussen producer en rapper Dr. Dre, Interscope Records-voorzitter Jimmy Iovine en computerfabrikant Hewlett-Packard hoopt Dr. Dre de muziekkwaliteit van digitale muziek te verbeteren, zo melden anonieme bronnen.

HP zal dan ook komen met nieuwe headsets, laptops en software onder de naam ‘Beats by Dr. Dre’.

In een interview dat vorige week werd gehouden wilde Iovine niet reageren op het plan. Wel bevestigde hij dat hij en Dr. Dre aan het project werken om het gehele ecosysteem van digitale muziek te verbeteren, vanaf het geluidsbestand tot aan het geluid uit de speaker of oortelefoon.

Iovine liet ook weten dat HP niet van plan is om te gaan concurreren met bijvoorbeeld Apple. De man die Eminem ontdekte vertelt een goede relatie te hebben met Apple en anonieme bronnen melden dat ze het zelfs fijn zouden vinden als Apple en andere bedrijven zouden meewerken.

"We moeten het gehele ecosysteem verbeteren", aldus Iovine tegenover CNET News. "We willen naar alle partijen gaan en proberen het geluid te verbeteren en mensen voor te lichten."

Er is ruimte op de markt om te gaan concurreren met Apple op betere geluidskwaliteit, zo vertelt Richard Shim, een analist bij IDC, maar hij voegde toe dat er voor deze betere geluidskwaliteit wel maar een klein publiek is: "Hoe verander je iets wat alleen een klein publiek aanspreekt naar iets wat iedereen aanspreekt?"

Uit onderzoek van de NPD Group blijkt dat veel mensen willen betalen voor premium hard- en software waarmee naar betere muziek geluisterd kan worden, maar het onderzoek maakt ook duidelijk dat veel klanten tevreden zijn met de Apple-oortelefoons en de 256 kpbs-liedjes uit de iTunes Store.

Om de headsets beter te laten klinken hebben Dr. Dre en Ivonine feedback gevraagd van onder andere Pharrell, Will.i.am en Gwen Stefani en zijn de oortjes in elkaar gezet door Monster Cable. Wanneer de Beats by Dr. Dre-line-up van HP verschijnt, is nog niet bekend. Overigens is ook niet bekend of de uitrusting in Nederland gelanceerd wordt.