1 min

Tags in dit artikel

, ,

The Wall Street Journal verwacht dat het bedrijf EMC de Intel-topmanager Pat Gelsinger zal benoemen tot hoofd van de EMC opslagproducten. Tevens zal hij ook potentieel kandidaat zijn tot CEO van het bedrijf.

Gelsinger die momenteel in Californië woont (dichtbij het hoofdkantoor van Intel) zou een huis gaan kopen in Massachusetts (dichtbij het EMC hoofdkantoor). Gelsinger zou wel in zijn huis in Californië blijven wonen.

Gelsinger is door zijn overstap naar EMC dan gelijk de potentiële kandidaat om chief executive officer (CEO) Joe Tucci op te volgen. Gelsinger is niet de enige kandidaat, ook Elias die al langer bij het bedrijf werkt en is benoemd tot hoofd van de Services-divisie, zou ook nog één van de drie opties kunnen zijn. De laatste optie is David Goulden, financieel directeur van EMC. David Donatelli was voor hij vertrok naar HP ook nog een optie maar is afgevallen door zijn indienstreding bij HP.

Het uitblijven van een opvolger voor Tucci voedt de speculaties over een mogelijke overname van EMC. Een kandidaat om EMC over te nemen zou Cisco zijn. 21,5 procent van de externe schijfopslag komt van EMC. EMC is hiermee de grootste leverancier van externe schijfopslag. EMC maakte de laatste jaren ook naam met de dochteronderneming VMware, een van de grootste spelers op het gebiedt van virtualisatie.