1 min

De Belgische telefonie- en internetprovider EDPnet verkeert in financiële moeilijkheden, zo bericht website Data News. De operator heeft bij de rechter een tijdelijke bescherming tegen schuldeisers aangevraagd. Onder meer zou het bedrijf schulden hebben bij netwerkoperator Proximus.

Data News stelt dat EDPnet op 31 oktober bij de Belgische rechter bescherming tegen schuldeisers heeft aangevraagd en verkregen. Het zou hierbij gaan om een zogenoemde ‘gerechtelijke reorganisatie door minnelijk akkoord’.

De bescherming loopt tot 15 december en biedt de operator een adempauze voor één of meerdere schuldeisers. Wel moet het bedrijf met schuldeisers gaan onderhandelen en tot een akkoord komen over hoe de financiële situatie wordt opgelost.

Schuldeiser Proximus

Volgens Data News is een van de schuldeisers de grote Belgische operator Proximus. EDPnet is een van de laatste onafhankelijke telecomaanbieders voor de consumentenmarkt in België, maar de provider heeft geen eigen netwerk. Voor zijn diensten gebruikt de aanbieder het netwerk van Proximus.

Hiervoor moeten wholesale-tarieven worden betaald. EDPnet zou deze betalingen niet zijn nagekomen, zo bevestigt Proximus tegenover Data News. Het is niet bekend hoeveel de schuld van EDPnet aan Proximus bedraagt.

Nog geen faillissement in zicht

Volgens EDPnet is er nog geen sprake van een mogelijk faillissement. In een reactie aan Data News geeft de provider aan dat de financiële situatie geen invloed heeft op de dienstverlening.

Tip: ‘Overstappen naar andere telecomoperator wordt eenvoudiger in België’