Insiders hebben bevestigd dat we de nieuwe generatie consoles ongeveer mogen verwachten in 2012. Door de economische crisis hebben zowel Sony als Microsoft de release van hun next-generation consoles met minstens twee jaar vertraagd.

Zowel de Xbox 360 als Playstation 3 hebben dankzij hun krachtige hardware voorlopig nog genoeg groeimarge, dus gamers met een dergelijk exemplaar kunnen zich zeker nog twee jaar zoet houden. Vanuit de gamingcommunity weerklinkt echter steeds meer commentaar op de Wii, met als meestgehoord argument dat de graphics niet meer voldoen. Zeker is dat zowel ATi als NVIDIA zullen strijden om de GPU’s van de nieuwe consoles te maken, terwijl nu al zeker is dat IBM aan de slag mag gaan met de next-generation processors.

Als Intel op tijd klaar raakt met haar Larrabee, is het niet ondenkelijk dat ook zij nog een gooi zullen doen naar het postje van GPU-fabrikant, maar velen zien dat niet goedkomen. Zeker omdat die GPU er al begin 2009 er had moeten zijn en het er niet naar uitziet dat deze snel zal verschijnen. Anderen beweren dan weer dat het niet onmogelijk is dat Intel een partner zal zoeken om een eigen gamingconsole te produceren.

Lees meer