2min

Google voegt met Cloud Consulting alle professionele cloud-diensten samen. De techgigant hoopt het bedrijven makkelijker te maken om van alle services gebruik te maken.

Google Cloud had vorig jaar al aangekondigd dat het meer ging investeren in ‘customer success’. Het bedrijf verstaat hieronder betere toegankelijkheid en overzichtelijkheid van diensten, naast het verhelpen van eventuele problemen door middel van AI.

Portfolio

Het portfolio van Cloud Consulting is vanaf nu op één webpagina te overzien. De services variëren van technisch accountmanagement tot professionele diensten. Het team bij Google Cloud had twee doelstellingen voor ogen met deze verandering, beide gericht op het gemak van gebruikers.

Allereerst wil Google het eenvoudiger maken om de professionele diensten überhaupt te bereiken. Voorheen waren de verschillende cloud-gerelateerde services niet op één plek te vinden. Dat maakte het lastig om te weten wat er binnen het Google-systeem mogelijk en relevant was voor een bedrijf. Nu kan een organisatie elke dienst evalueren op basis van een korte omschrijving en een groepje use cases. Zo moet het verwerven van enterprise-klanten sneller worden.

Het aspect ‘Consulting’ bij Cloud Consulting wordt uitgelicht bij het tweede punt dat Google aankaart. Er is een grote hoeveelheid aan third-party partners die Google Cloud-klanten verder op weg helpen. Een dergelijke partner is beschikbaar voor allerlei taken. Denk aan advies over datamanagement, het gebruik van AI en het opzetten van de online infrastructuur. Met de nieuwe dienst zegt Google op een betere manier samen te kunnen werken met deze derden om een klant te adviseren.

De Consulting-diensten zijn dus uitgebreid, van training tot structureel advies over complexe materie. VP van Google Cloud Consulting Lee Moore hoopt het aanbod nog verder te vergroten. “Vooruitkijkend op 2023 gaan we door met het uitbreiden van de service-catalogus. We leggen de focus op het gemak om onze diensten te vinden en ze uit te voeren.” Moore hoopt dat de aanpassingen voor een meer gestroomlijnde gebruikerservaring zorgt.

Lees ook: Google Cloud maakt Datastream for BigQuery algemeen beschikbaar