Intel heeft zojuist de cijfers van het derde kwartaal van het jaar bekend gemaakt, hoewel de cijfers lager uitvallen dan vorig jaar, is het beeld niet zo slecht als analisten voorspeld hadden. De cijfers van het bedrijf houden dezelfde dalende lijn aan als dat van de wereldwijde verkoop van pc’s, wat Intel grotendeels afhankelijk van is.

De omzet van het bedrijf daalde met vijf procent naar 13,5 miljard dollar. Zowel de omzet als de aandelenkoers van Intel vielen daarentegen toch hoger uit dan de verwachting van analisten. Analisten verwachtten namelijk dat het aandeel van Intel nu 0,50 dollar waard zou zijn, maar de hoogte van het aandeel is uitgekomen op 0,58 dollar. Deze waarde is echter wel een daling ten opzichte van dezelfde tijd een jaar terug, toen het aandeel nog op 0,65 dollar stond.

Paul Otellini, CEO van Intel, zei over de derde kwartaalcijfers het volgende: "Onze resultaten uit het derde kwartaal reflecteren de moeilijke economische tijden. We zijn tevreden met de verdere vooruitgang van ultrabooks en smartphones en we zijn opgewonden over het aantal Intel-gebaseerde tablets dat op de markt gaat verschijnen".

Het bedrijf heeft aangegeven dat het 1,1 miljard dollar aan divident heeft uitgekeerd en dat er voor 1,2 miljard dollar aan aandelen teruggekocht zijn.