1 min

Turnkey Internet, een dochteronderneming van Colohouse, heeft een eerste Europese vestiging in Amsterdam geopend. Vanuit deze locatie wil de colocatie- en IaaS-aanbieder beter zijn Europese klanten bedienen.

In Amsterdam heeft Turnkey Internet nu een carrier-neutraal datacenter gevestigd dat verbinding biedt met meer dan 115 verschillende netwerken en peering exchanges. Het datacenter is ook aangesloten op de AMS-IX.

De diensten van het datacenter richten zich op de Europese markt. Volgens Turnkey Internet is het belangrijk dat Europese klanten hiermee connectiviteit krijgen die een lagere latency heeft.

Voor Amerikaanse klanten biedt deze vestiging juist weer multi-continent redundancy- en disaster recoverydiensten.

IaaS-diensten

In zijn datacenters biedt Turnkey Internet diverse IaaS-diensten aan klanten in meer dan 150 landen. Deze diensten bestaan onder meer uit cloud hosting, dedicated- en bare-metal servers, back-up & disaster recovery, online storage, web hosting, managed hosting en hybride oplossingen.

Onder meer worden hiervoor de eigen, op bare-metal gebaseerde, nieuwe R650xs-servers ingezet. Dit zijn servers op basis van 3rd gen Intel Xeon Scalable-processors die onder meer Cloud VPS toevoegen.

Volgens Turnkey Internet blijft het niet bij het datacenter in Amsterdam. De IaaS-specialist wil dit jaar nog meer datacenters in Europa, maar ook in Azië openen.

Tip: Internetverkeer AMS-IX met 18 procent toegenomen